Hranom, naravno!! I to ne bilo kakvom hranom, već onom mojom, najdražom...onom koju godinama kuham i neprestano nadopunjujem. Iako sam u međuvremenu drastično promijenila prehranu ( na bolje, naravno :) ovo je i dalje ostala uvijek dostupna bilježnica koju nikad ne zagubim i stalno je pri ruci. Stoga ovo nije još jedan blog o hrani već moja osobna škrinjica s blagom, a cilj je imati sve svoje dragocjenosti na jednome mjestu.


ponedjeljak, 10. listopada 2011.

ČAROBNA RUŽIČASTA BROKULA

( iz knjige Italija Al Dente )


500 g ljubičastih izdanaka brokule ( u nedostatku može i obična )
ekstradjevičansko maslinovo ulje
sok 1 limuna
sol i svježe mljeveni crni papar

Kuhati brokulu dok omekša. Neka ostane al dente, ocijediti je i odmah preliti maslinovim uljem, svježe iscijeđenim limunovim sokom, soli i paprom.

UKUSNE PREOBRAZBE: Pripremiti ovaj recept na bilo koje povrće koje volite, isprobati recimo kuhane krumpire, posoljene, popaprene, prelivene s mnogo maslinova ulja dok su još vrući, s nekoliko prepolovljenih režnjeva češnjaka i šakom sjeckanog peršina. Dobro promiješati i poslužiti s prženom ribom.


Ako se ne varam mi to zovemo na lešo
:)