Hranom, naravno!! I to ne bilo kakvom hranom, već onom mojom, najdražom...onom koju godinama kuham i neprestano nadopunjujem. Iako sam u međuvremenu drastično promijenila prehranu ( na bolje, naravno :) ovo je i dalje ostala uvijek dostupna bilježnica koju nikad ne zagubim i stalno je pri ruci. Stoga ovo nije još jedan blog o hrani već moja osobna škrinjica s blagom, a cilj je imati sve svoje dragocjenosti na jednome mjestu.


četvrtak, 20. listopada 2011.

FRANCUSKA JUHA OD LUKA

Mmmmmm.....fina juhica, prigodna kao predjelo ili manji gotov obrok, npr večera.


3 velika luka
50 g. maslaca
1 žlica brašna
1 l goveđe juhe
list lovora
100 g sira ( emmentaler ili gorgonzola )
1 francuz
sol, papar

Luk narezati na ploške i pirjati na laganoj vatri dvadesetak minuta. Dodati brašno, doliti juhu i začine. Preliti sve u vatrostalnu posudu, 'pokriti' prepečenim kruhom, gore grubo narezati sir i kratko ( 5 minuta ) zapeči u pečnici.